zondag, juni 16, 2024

Geef waarnemingen door tijdens jaarlijks Egelweekend

- Advertisement -

Op zaterdag 25 en zondag 26 september is het jaarlijkse Egelweekend. Tijdens dit weekend wordt iedereen gevraagd om egelwaarnemingen door te geven als bijdrage aan het onderzoek naar de egel in Nederland.

Elk jaar organiseren de Egelwerkgroep, de Zoogdiervereniging, de Jaarrond Tuintelling en OERRR dit weekend. Dan wordt aan iedereen gevraagd egels in zijn of haar omgeving, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt, te tellen en door te geven.

De waarnemingen dragen bij aan het onderzoek naar de egel in Nederland. Door de waarnemingen dit jaar en van voorgaande jaren ontstaat er een beeld van de verspreiding van egels in Nederland.

Hoe waarnemingen melden?

Wil je een egel doorgeven die je buiten je tuin hebt waargenomen, bijvoorbeeld langs de weg of in een park? Dat kan onder andere via dit meldpunt. Geen egel in je tuin? Geef dan het aantal nul door. Ook dit is waardevolle informatie, zo laat de organisatie weten.

Wil je meer weten over egels? Neem een kijkje op de website van de Egelwerkgroep.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen