zaterdag, juni 15, 2024

Veilige Veste in Capelle aan den IJssel feestelijk geopend door Prinses Beatrix

- Advertisement -

Gisteren, donderdag 16 september, is de nieuwe Veilige Veste-locatie van zorgorganisatie Fier feestelijk geopend door Prinses Beatrix. De Veilige Veste is een plek waar kwetsbare kinderen en jongeren en moeders, die slachtoffer zijn van geweld in afhankelijkheidsrelaties, veilig kunnen wonen.

De Veilige Veste is gevestigd in een omgebouwd kantoorpand in Capelle dat al enige tijd leeg stond. Afgelopen december werd deze opgeleverd en er wonen inmiddels al cliënten. Het gebouw werd gisteren officieel geopend door prinses Beatrix, die al langer betrokken is bij de zorgorganisatie.

Fier-bestuurder Linda Terpstra is trots: ‘Het is van grote waarde dat we naast Leeuwarden nu ook een Veilige Veste in de randstad hebben. Dichtbij universiteiten en kenniscentra. Op die manier kunnen we ons vernieuwende zorgconcept van hoogwaardige zorg en veiligheid in Nederland verder ontwikkelen.’

Burgemeester Oskam blij met komst

Bij de opening kwamen diverse sprekers aan bod die het belang van een dergelijke locatie onderstrepen. Onder andere burgemeester Peter Oskam was aanwezig: ‘Als je er eenmaal ingezogen bent, zit je klem. Jullie bieden slachtoffers weer perspectief. Je kan alleen maar van Fier houden, dus ik ben blij dat jullie hier naartoe zijn gekomen.’

Meer weten over wat Fier allemaal doet? Kijk dan verder op www.fier.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen