dinsdag, juni 25, 2024

Capels Liefdeslaantje 53 liefdestegels rijker

Op Het Oude Laantje, ook bekend als het Liefdeslaantje, hing vanmiddag de liefde in de lucht. Stadsbeheer legde samen met de aanwezige liefdeskoppels hun liefdestegels.

Het Oude Laantje, nabij de kruising ‘s-Gravenweg/Schenkelse Dreef, is één van de twaalf Capelse natuurparels. Het was ooit een laantje naar het Slot van Capelle en werd gebruikt om naar de kerk te gaan. De laan is na de vernieuwing in 2018 omgedoopt tot Liefdeslaantje. Een laantje met inmiddels bijna 230 tegels van Capelse liefdeskoppels. Nu de coronamaatregelen het weer toelaten konden de tegels op feestelijke wijze in aanwezigheid van de liefdesparen worden gelegd.

Wethouder Ans Hartnagel is blij met het moment: “Vorig jaar hebben we ook tegels gelegd, maar helaas niet in aanwezigheid van de koppels. Dit is zoveel leuker, de blije gezichten spreken boekdelen.”

De tegels hadden verscheidene verhalen, die enthousiast gedeeld werden. Ans Hartnagel: “Huwelijken van 50 jaar of meer, een vakantieliefde die verder groeide, jonggehuwden: allemaal mensen die hun liefde uitspreken op een tegel. Wat hartverwarmend en wat mooi dat we zoiets in Capelle hebben!”

Joyce en Walter leggen tegel ter ere van huwelijksjubileum

Vandaag werden 25 tegels gelegd. Volgende week vrijdag worden nog eens 28 tegels in de straat opgenomen. De echtelieden Joyce en Walter legden vandaag ook hun liefdestegel ter ere van hun vijftigjarig huwelijk. Het echtpaar vond het duidelijk een mooi moment en mevrouw glunderde toen ze vertelde over hun eerste ontmoeting: “Zestien en 26 waren we en het was liefde op het eerste gezicht en voor het leven. We hebben helaas ons feest afgelopen mei uit moeten stellen door corona, maar we gaan het met de hele familie groots vieren in mei 2022. Het zaaltje is al geregeld!”

Een eigen liefdestegel
Capellenaren kunnen een eigen liefdestegel bestellen. Iedere tegel vertelt een verhaal met een bijzondere herinnering voor stellen, families en vrienden. Jaarlijks wordt het Oude Laantje op Valentijnsdag en in september met de liefdestegels bestraat. Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, ontvangen een tegel cadeau van de gemeente Capelle aan den IJssel. U kunt een tegel kopen voor €49,95 en hier uw eigen liefdesboodschap op laten zetten.

Kijk voor meer informatie op www.capellebouwtaandestad.nl/oudelaantje

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen