zondag, juni 16, 2024

Anderhalve meter maatregel verdwijnt, coronabewijs verplicht

- Advertisement -

Het demissionaire kabinet heeft afgelopen zondag besloten dat de anderhalve meter maatregel per 25 september zal worden opgeheven. Dit houdt in dat je op veel plekken minder afstand tot elkaar hoeft te houden, de mondkapjesplicht in het OV blijven wel bestaan. Wel wordt er straks op meer plekken gevraagd om een coronabewijs.

In de horeca waaronder fastfoodzaken, restaurants en theaters wordt het straks verplicht om aan te tonen dat je bent gevaccineerd of negatief getest. Ondanks beloftes van kabinet blijkt het coronabewijs toch een harde eis te worden om toegang te verkrijgen tot faciliteiten en evenementen. Het testen voor niet gevaccineerden blijft gratis.

Voor theaters en bioscopen was het coronabewijs nog niet verplicht mits de anderhalve meter gegarandeerd kon worden, nu is dat het wel. Wil je straks bijvoorbeeld naar binnen bij een restaurant zal je ook een coronabewijs moeten laten zien via de coronacheck app of een digitale print.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen