donderdag, juli 18, 2024

Bijna weer tijd voor een goudgele rakker op het terras!

Woensdag is het einde zover: dan mogen we op de terrassen weer een goudgele rakker bestellen en een lekker broodje voor de lunch. Maar de vraag blijft wordt het biertje of ons broodje ook echt een stukje duurder? Horeca-ondernemers hebben natuurlijk steun vanuit de overheid gekregen, maar dat is bij lange na niet voldoende geweest om alle kosten die gemaakt worden te dekken. Er is dus vooral geleefd op reserves, persoonlijk geld en afgesloten leningen. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat een biertje wat duurder wordt.

Grote bierbrouwers hebben de prijzen recentelijk verhoogd, dat gebeurt gebruikelijk ieder jaar maar dit jaar is dat extra gebeurd vanwege de crisis. Deze verhoging zal dus zeker merkbaar zijn bij de bezoeker van het terras. Echt heel veel duurder zal het biertje niet worden. In Duitsland wordt er door winkeliers gewerkt met een soort van reserveringskosten. Er wordt dan een klein bedrag betaald bij het maken van de reservering. Of dat ook in Capelle zal gebeuren is nog niet bekend.

Horeca-ondernemers hebben de extra euro’s hard nodig. De bereidheid van de klant om een extra bedrag te betalen zal waarschijnlijk best groot zijn, nederlanders hebben immers in 2020 massaal gespaard. Volgens RTL Nieuws kwam er in 2020 42 miljard euro bij op onze spaar- en betaalrekeningen.

Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel, op minder dan 1,5 meter afstand. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht. En ook het maken van een reservering is verplicht, dit mag ook aan de deur.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen