zondag, juni 16, 2024

Capelse jeugdraad staat jongeren bij in coronatijd

- Advertisement -

De Capelse Jongerenraad geeft de komende weken extra aandacht aan Capelse jongeren die het door de beperkingen vanwege corona moeilijk hebben. Dit doen zij samen met verschillende aanspreekpunten voor jongeren in Capelle aan den IJssel: online, maar ook zichtbaar in de stad. 

Newroz Güclü is voorzitter van de Capelse Jongerenraad: “De afgelopen periode hebben sommige jongeren het best wel zwaar gehad. Contacten opdoen is belangrijk voor jeugd, omdat zij zich zo kunnen oriënteren op hun toekomst. Jongeren in Capelle hebben écht hun best gedaan. We willen echt niet alleen maar feesten, maar af en toe bij elkaar komen is wel belangrijk voor onze ontwikkeling.”

Trots

Via videoboodschappen en posters met quotes hebben verschillende Capelse aanspreekpunten voor jeugd hun trots uitgesproken om hen een hart onder de riem te steken. De Jeugd- en gezinscoach van het Centrum voor Jeugd en Gezin, de jongerencoach van Welzijn Capelle, de directeur en een docent van het Comenius Beroepsonderwijs. Maar ook de huidige Kinderburgemeester, de Capelse stadsperformer en natuurlijk de Capelse Jongerenraad zelf. De kernboodschap is dat jeugd belangrijk is voor de toekomst, dus #laatdetoekomstmaarkomen!

Problemen

Wethouder Ans Hartnagel: “Ik vind het bijzonder dat de Capelse Jongerenraad hier aandacht voor vraagt. Er is in de coronaperiode heel veel van de jongeren gevraagd. Van verschillende professionals in Capelle krijgen we signalen dat het niet goed gaat. Zij zagen bijvoorbeeld veel jongeren met psychische klachten door eenzaamheid, overgewicht door het wegvallen hun sport en angst voor corona van ouders die daarom hun kinderen thuis hebben gehouden. We kampen nu met de gevolgen daarvan!”

De actie van de Capelse Jongerenraad loopt tot 15 september en is te volgen via Instagram @capelsejongerenraad.

Foto : Frank de Roo

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen