dinsdag, juni 25, 2024

Tony en Robert zijn de nieuwe eigenaren van tennispark T.O.C. en Brasserie L’Oeuf

Ze waren er zich bewust van dat het riskant was in een tijd van een wereldwijde pandemie, maar toch namen Tony Carbonaro en Robert Bode een sprong in het diepe en hebben zowel tennispark T.O.C. als de bijbehorende horeca overgenomen van Martin van Delft. Capelle Vandaag ging langs om de kersverse eigenaren te ontmoeten.

Bij aankomst is iedereen druk bezig met het klaarzetten van de nieuwe terrastafels bij de brasserie. De twee ondernemers hebben alles behalve stilgezeten sinds ze ongeveer drie maanden geleden begonnen met dit avontuur.

Tony en Robert zijn al jarenlang vrienden. Ze leerden elkaar voor het eerst kennen via hun vrouwelijke wederhelften die al langer bevriend met elkaar zijn. Beide mannen hebben het ondernemerschap met elkaar gemeen: Tony heeft al 25 jaar ervaring in de horecabranche en is bijvoorbeeld eigenaar van de Rotterdamse club Munche. Robert komt daarentegen uit de textielbranche.

Van vrienden naar zakenpartners

Hoe zijn beide heren bij de tennisvereniging gekomen? Robert vertelt ons hoe hij is opgegroeid in Capelle en al jarenlang lid is bij de vereniging. Door de ontstane vriendschap heeft ook Tony het racket opgepakt en slaan ze samen graag een balletje. Toen ze vervolgens in maart hoorden dat de oude eigenaar, Martin van Delft, het park wilde verkopen, sloegen de ondernemers de handen ineen en was de overname halverwege april een feit.

Dat het niet enkel bij een overname is gebleven, blijkt wel. De mannen hebben grootse plannen om het tennispark weer helemaal bij de tijd te maken. Verouderde onderdelen worden vervangen, maar ook worden een tiental padelbanen – padel is een relatief nieuwe sport bestaande uit een mix van tennis en squash – gerealiseerd.

Vernieuwde Brasserie L’Oeuf

Daarnaast komt er ook een compleet vernieuwde brasserie. Onder de nieuwe naam, Brasserie L’Oeuf, moet dit een locatie worden waar zowel verenigingsleden terecht kunnen, maar ook waar andere passanten, zoals omwonenden, wandelaars of fietsers, zich welkom gaan voelen. Mensen moeten er altijd terecht kunnen voor koffie met gebak, lunch, borrel en diner. Mede hierom wordt ook het terras aan de oeverzijde aan de IJssel vernieuwd en ruimer opgezet.

De naam L’Oeuf komt uit het tennis. Love, wat in het tennis staat voor nul punten, is een verbastering van het Franse L’Oeuf. Dit is voortgekomen uit de vorm van een ei dat symbool is komen te staan voor het cijfer nul. Daarmee geeft de maker van een love-game zogezegd een “eitje” aan zijn of haar tegenstander. Het ei is natuurlijk ook een leuke knipoog naar de Brasserie waar een aantal grappige specials met ei op zullen staan.

Iedereen welkom op Open Toernooi

Voor mensen die graag komen kijken, adviseren Tony en Robert om vooral mee te doen aan het Open Toernooi. Iedereen – dus ook niet-leden – kan zich inschrijven voor deze wedstrijd. Deze duurt van 24 juli tot 1 augustus. Meer informatie over dit toernooi en hoe hiervoor in te schrijven, is te vinden op de website van de KNLTB.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen