zondag, juni 16, 2024

Ontsnapte Serval snel gevangen, buurt vol met vragen

- Advertisement -

De ontsnapte Serval zondagavond heeft veel vragen opgeroepen in de buurt. De Serval ontsnapte zondagavond uit een woning op de 7de verdieping van een flat aan de Merellaan in Capelle aan den IJssel. De grote kat sprong vervolgens vanaf de 7de naar de 1e en kwam op het dak van de portiekingang terecht. Het bleef daar vervolgens staan om de omgeving eens rustig te bekijken.

Op foto’s en filmpjes reageerden mensen heel verbaasd. Hoe kan het dat een “Cheetah” hier in Capelle rondloopt. De grote kat heeft wel wat weg van een leeuw. Het is een katachtig dier die flink groot kan worden. Je mag ze houden als huisdier maar het dier mag dan niet vanuit het wild komen. Een echte vergunning is er niet zegt Peter de Haan woordvoerder van stichting AAP maandag tegen Capelle Nieuws.

Servals zijn niet gevaarlijker dan andere huisdieren, wel zijn ze flink groter en kunnen als ze boos worden dus ook meer schade aanrichten.  Over het algemeen weten de baasjes heel goed hoe ze een dergelijk dier als huisdier moeten houden. De vraag is wel of de woning waar het dier woont groot genoeg is. Eigenlijk hoort een serval gebruik te kunnen maken van een groot buitenverblijf om zijn energie kwijt te kunnen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen