zaterdag, juni 15, 2024

Capelse Horecaondernemers wederom hard getroffen door nieuwe maatregelen

- Advertisement -

Horecaondernemers worden wederom hard getroffen door de nieuwe maatregelen in strijd tegen het Coronavirus. Het wordt een moeilijke tijd voor de horeca in Nederland, verplicht 4 weken dicht is de zoveelste klap voor de al zo hard getroffen sector. Wij spraken met de twee bedrijfsleiders van In Den Boekenkast en Wijnbar de Bank. Zij zullen overgaan tot het bezorgen van maaltijden of afhaalgerechten, alleen zo kunnen zij financieel het hoofd nog boven water houden. De reserves zijn inmiddels wel op.

Het steunpakket van het kabinet is niet voldoende om alle kosten te kunnen dekken, ze houden graag alle medewerkers in dienst maar zullen flink aan de kar moeten gaan trekken om elke euro die er te verdienen valt binnen te krijgen. De sluiting vanaf 22.00 uur was al een grote klap, veel restaurants en cafés zien hun klanten graag een biertje of een ander lekker drankje bestellen. Het worden ongetwijfeld zware tijden, vier weken met vrijwel geen omzet is bovenop de klappen van de eerste golf is fors.

Twee jongens drinken nog hun laatste biertje op het terras, zij geven aan de maatregelen wel te begrijpen maar vinden ook dat het sociale leven behoorlijk wordt beperkt. Lekker omgaan met je vrienden, of een gezellig biertje drinken zit er voorlopig even niet meer in. Balen maar het is nu eenmaal zo aldus de twee jongens. Bij de vraag of ze nog met vrienden zullen samenkomen blijft het antwoord in het midden. Natuurlijk proberen we ons aan de regels te houden, maar of dat altijd lukt? We zijn immers ook maar mensen.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen