vrijdag, oktober 18, 2024

Verdiende overwinning vvCapelle tegen Westlandia

Eindelijk is het Capelle gelukt om een overwinning te behalen in de competitie. Zeker in de tweede helft kreeg Capelle veel kansen om te scoren, maar het duurde tot de 89e minuut vooraleer er gescoord werd.
De eerste helft ging redelijk gelijk op met aan weerskanten diverse mogelijkheden de score te openen. Al in de 3e minuut zette Bram van Eijk de bal voor op het hoofd van Dennis van der Heijden. Diens kopbal werd door keeper Bryan Janssen gestopt. Nog in dezelfde minuut stopte hij ook een inzet van Ryan Purvis. Vier minuten later een kans voor Bob Roodenburg, maar hij schoot hoog over.

Westlandia kreeg de eerste kans in de 16e minuut, toen Stijn van Os laag inkopte, maar Lars Bleijenberg tikte de bal uit de benedenhoek. In de 22e minuut ging bij een counter Dennis van der Heijden ervandoor. Hij omspeelde de keeper, maar schoot net voorlangs. Twee minuten later weer een mogelijkheid nu voor Vincent Schippers, maar zijn schot ging naast het doel. Daarna weer twee kansen voor Westlandia. Eerst kopte Hidde van der Arend over het doel en in de 28e minuut werd een hard schot van Desley Bransen net op tijd tot corner geblokt. In de 35e minuut een mooie actie van Bram van Eijk, maar zijn schot ging ook net voorlangs.

De mooiste kans in de eerste helft kwam er voor Westlandia in de laatste minuut. Na een aanval over links kon Hidde van der Arend van dichtbij in het lege doel schieten, maar hij faalde hopeloos. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand.

Na de rust nam Capelle het initiatief en drong Westlandia terug op eigen helft. Dat resulteerde in veel kansen. Rondom het uur had Bram van Eijk twee goede momenten. Eerst werd zijn voorzet door iedereen gemist en keeper Bryan Janssen stopte zijn inzet. In de 62e minuut een vrije trap op de rand van de zestien, die door Vincent Schippers werd genomen. Via de muur werd het slechts een corner. In de 66e minuut een geweldig actie van Jesper Kusters. Zijn schot werd door de lat gekeerd. In de 75e minuut dacht Capelle aan de leiding te komen. Na een corner kopte Gabri Urbanus hard in, maar de bal werd door een back nog net voor de doellijn weggetrapt. In de 83e minuut de volgende kans. De ingevallen Furhgill  Zeldenrust zag zijn schot van dichtbij gekeerd worden door de Westlandia keeper. Twee minuten later eenzelfde situatie. Nu verscheen Mike Frimpong in scoringspositie, maar opnieuw redde de keeper. Toch kwam de winnende treffer in de 89e minuut tot stand. Mike Frimpong haalde uit. De bal werd enigszins van richting veranderd en verdween in het doel 1-0. Westlandia had in de reguliere speeltijd in de tweede helft geen enkele kans gecreëerd. Dat gebeurde nog wel in de vierde minuut van de extra tijd. Gelukkig kon Lars Bleijenberg een kopbal van Hidde van der Arend uit de bovenhoek tot corner tikken. Meteen daarna het eindsignaal, dat met grote vreugde door de thuisclub werd begroet.

Deze overwinning was broodnodig en hopelijk brengt dit het zo benodigde plezier weer terug in de ploeg. Volgende week bestaat de mogelijkheid om opnieuw de drie punten te behalen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Halsteren.

De uitstekend leidende scheidsrechter Illian Groothuismink gag een gele kaart aan Vincent Schippers van Capelle en aan Hidde van der Arend van Westlandia.

Capelle: Lars Bleijenberg, Matthew Jones, Gabri Urbanus, Najim Haidary, Bob Roodenburg, Ibrahima Touré, Vincent Schippers, Ryan Purvis (70 Furhgill Zeldenrust), Jesper Kusters, Dennis van der Heijden (90+3 Jelle Pollemans), Bram van Eijk (80 Mike Frimpong).

Westlandia: Bryan Janssen, Jubilee Djan, Tim van Marrewijk, Mark van der Zalm, Kai Verbeek, Anass Achabar (87 Milo Wagner), Desley Bransen, Tim van der Voort (63 Ismail Afellah), Stijn van Os (77 Freek van Eijk), Hidde van der Arend, Kick Krom.