woensdag, oktober 2, 2024

Capelse handhavers mogen voortaan optreden op Rotterdams grondgebied

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) die werkzaam zijn voor de gemeente Capelle aan den IJssel, mogen nu ook handhaven op Rotterdams grondgebied. Afgelopen week ondertekenden beide gemeenten daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

“We hebben al een langere tijd de wens om onze boa’s over de gemeentegrens met Rotterdam te kunnen laten optreden”, aldus het Capelse college. “Dit heeft te maken met verschillende incidenten en (jeugd)overlast die onze boa’s constateren in bepaalde gebieden.”

Volgens het college bestaat er bij bewoners soms ook onduidelijkheid tot welke gemeente bepaalde stukken grond zijn, maar kunnen handhavers eenmaal ter plaatse niet handhavend optreden. Dit geldt ook voor Rotterdamse boa’s op Capels grondgebied.

Samenwerkingsconvenant

Op 25 september hebben Rotterdam en Capelle aan den IJssel het samenwerkingsconvenant ondertekend, waardoor boa’s op elkaars grondgebied kunnen handhaven. Het gaat daarbij om bepaalde gebieden, namelijk de parkeerplaats bij het Brainpark III, het benzinestation aan de Barbizonlaan en de gebieden rondom de metrostations Capelsebrug en Schenkel.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen