woensdag, oktober 2, 2024

Bezoek Comenius-scholen en De Meerpaal tijdens open dagen

In de zoektocht naar een middelbare school kunnen leerlingen van groep 7 en 8 op 16 oktober een kijkje nemen bij Comenius-scholen in de regio. Tijdens de open dag kunnen de aanstaande brugklassers de scholen van dichtbij ervaren en een beeld krijgen wat deze scholen te bieden hebben. Op 9 oktober opent ook De Meerpaal de deuren.

Het Comenius heeft vestigingen in Nieuwerkerk-, Capelle- en Krimpen aan den IJssel. Op maandag 16 oktober openen de scholen tussen 15 en 18 uur de deuren voor geïnteresseerde leerlingen en hun ouders. Bezoekers kunnen meedoen aan proeflessen, vragen stellen aan het onderwijsteam en ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van talentontwikkeling, sport, kunst, cultuur en technologie.

“Elke Comenius school heeft haar eigen sfeer en unieke kenmerken, en tijdens deze open dag krijgen bezoekers alle informatie die ze nodig hebben om een weloverwogen keuze te maken voor hun middelbare school”, aldus de scholengroep.

“Kies bijvoorbeeld voor tweetalig onderwijs op het Comenius Lyceum Capelle of voor Dalton onderwijs waar leerlingen de ruimte krijgen om hun eigen leerproces te sturen. En ben je meer op zoek naar een praktische opleiding neem dan een kijkje op het Comenius Beroepsonderwijs daar kan je kiezen uit vijf profielen die aansluiten op de huidige arbeidsmarkt. Keuze genoeg.”

Open dag De Meerpaal op 9 oktober

Net buiten Capelle is ook de vestiging van De Meerpaal te vinden. Op 9 oktober zal deze school ook de deuren openen. Deze school, bekend om haar persoonlijke benadering en uitdagende lesprogramma, verwelkomt toekomstige leerlingen tussen 16-18 en 19-21 uur. Bezoekers krijgen een rondleiding door de school, ontmoeten docenten en huidige leerlingen.


Voor meer informatie bezoek de websites van de betreffende scholen of kijk op comenius.nl

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen