dinsdag, september 24, 2024

Ans Hartnagel bij afscheid uit politiek benoemd tot ereburger van Capelle

Ze is hét boegbeeld van Leefbaar Capelle: Ans Hartnagel. Door gezondheidsredenen moest ze noodgedwongen stoppen met haar deelname aan de Capelse politiek. Ruim acht jaar was ze fractievoorzitter en daarna nog ruim veertien jaar wethouder. De gemeenteraad besloot om Ans Hartnagel te benoemen tot ereburger vanwege haar grote verdiensten voor Capelle en de Capellenaren.

Eigenlijk wilde Ans Hartnagel geen afscheid nemen. Via Teams sprak zij maandagavond vanaf thuis de raad toe tijdens de raadsvergadering: “Ik ben verbijsterd. Ik vind het zo bijzonder en heb het er moeilijk mee. Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking, want ik krijg nu wel al die mooie woorden en waardering, maar ik heb niets alleen gekund. Ik heb altijd alles wat ik heb gedaan in samenwerking gedaan, met Capellenaren, de gemeenteraad, het college en de organisaties. Dikke kus, knuffel en heel erg bedankt.”

Burgemeester Cor Lamers gaf in in zijn toespraak in de gemeenteraad nog een toelichting op de gezondheid van Ans Hartnagel: “Dat het voor Ans nu stopt, is verdrietig. De geest wil nog graag, het lichaam heeft moeite met het tempo en de verwachtingen die ze zelf aan haar werk stelt. Om gezondheidsredenen heeft Ans daarom deze zomer aangegeven dat ze het stokje als wethouder overdraagt.”

Hoewel Ans Hartnagel uit het college is vertrokken, zal ze nog steeds actief blijven als partijleider van Leefbaar Capelle.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen