vrijdag, oktober 18, 2024

Bommen uit Tweede Wereldoorlog gevonden bij Spoorbrug Moordrecht

In Moordrecht zijn vlakbij de Spoorbrug bij de A20 twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De explosieven werden aangetroffen na onderzoek naar mogelijk niet-ontploft oorlogsmateriaal in het werkgebied waar Rijkswaterstaat de A20 gaat verbreden. De bommen worden in november geruimd. 

Volgens de gemeente Zuidplas is bekend dat in het gebied bommen uit de Tweede Wereldoorlog kunnen liggen. Daarom werd er daar ook een onderzoek naar gedaan. Er zouden meer dan honderd bommen zijn gevallen op de brug, maar één raakte het doel.

Weinig gevaar

Om te kunnen beginnen aan de werkzaamheden aan de A20, moeten de bommen worden geruimd. Dat gaat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in de nacht van 16 op 17 november tussen 23.00 uur en 7.00 uur doen. Er is voor die nacht gekozen omdat het spoorverkeer dan geen gebruik van de spoorbrug kan maken vanwege gepland onderhoud.

De directe omgeving zal ook gestremd zijn voor verkeer, zo laat de gemeente weten. Zo zijn de rijksweg A20, de N457 en de N207 in beide richtingen afgesloten gedurende de ruiming.

De kans is klein dat er iets misgaat, toch moeten directe buurtbewoners het gebied tijdelijk verlaten. Bewoners die verder van het gebied wonen moeten de hele nacht binnenblijven. Inmiddels zijn zij hierover geïnformeerd. Ook wordt er nog in september een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen