vrijdag, mei 30, 2025

Nieuwe locatie Voedselbank Capelle geopend aan Burgemeester Schalijlaan

Het nieuwe pand van Voedselbank Capelle aan de Burgemeester Schalijlaan 34 is op 21 mei officieel geopend door burgemeester Joost Manusama. Sinds 17 januari was men bezig om in dit gebouw een efficiëntieslag te slaan in de manier van werken met opslag en koeling. Van 180 vierkante meters aan de Capelseweg ging men naar 290 vierkante meters op de nieuwe locatie.

Het bestuur van de voedselbank en de vele vrijwilligers die er werken, lopen tijdens de opening vol trots rond in hun nieuwe behuizing om de gasten uit de politiek en verschillende organisaties en bedrijven te vertellen of rond te leiden. Wie van de vrijwilligers je ook spreekt, allemaal stralen ze uit dat ze er zijn om mensen die het nodig hebben een zo goed mogelijk pakket te kunnen geven. Ze laten ook zien hoe de opslagruimte beter kan functioneren door de extra vierkante meters.

Tijdens het openingswoord had burgemeester Manusama complimenten voor de naar zijn ogen indrukwekkende transformatie die heeft plaastgevonden. “Die is teweeg gebracht door veel hardwerkende vrijwilligers en professionals. De voedselbank vervult een onmisbare rol in de Capelse gemeenschap. Het is het tastbare bewijs van solidariteit. Het heeft ook een duurzame functie door voedsel te redden dat anders was weggegooid. Het succes van deze voedselbank is ook te wijden aan de samenwerking met lokale ondernemers, supermarkten, scholen en andere organisaties.”

Artikel gaat verder onder foto
De burgemeester opende de nieuwe locatie (Fotografie: Frank de Roo)

Het pand fungeert met name als distributiepand en dan is deze locatie aan de rand van Capelle met de Hoofdweg om de hoek beter bereikbaar voor leveranciers dan de Capelseweg. De cliënten van de voedselbank worden bediend vanaf vier uitgiftelocaties verdeeld over Capelle.

Voorzitter Gert Abma: “Het grote voordeel van deze locatie ten opzichte van het oude pand aan de Capelseweg is, dat we tussen de bedrijven in zitten. We zijn hier nu zes weken en bouwen al relaties op met bedrijven om ons heen. Daarnaast, voedselveiligheid is de kurk waarop de zaak drijft. Zo’n drie maanden voor de verhuizing op de Capelseweg kregen we nog een 10 voor voedselveiligheid. Terwijl de omstandigheden hier veel beter zijn. Het is prachtig geschilderd, goed schoon te houden met bijvoorbeeld een dichte vloer en er is veel meer ruimte.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen