zaterdag, september 28, 2024

Stem van Krimpen en Krimpens Belang onderzoeken mogelijkheden voor samenwerking

De lokale partijen ‘Stem van Krimpen’ en ‘Krimpens Belang’ gaan de mogelijkheden voor een samenwerking onderzoeken. Dat laten zij middels een gezamenlijk persbericht weten. Door de krachten te bundelen, zeggen ze meer te willen bereiken voor de inwoners van Krimpen aan den IJssel.

Volgens beide partijen krijgen zij vaak te vraag waarom ze niet samenwerken. Daarnaast vinden zij dat er nog te weinig verbinding wordt gezocht, zowel in de maatschappij als in de politiek: “In de raad gaat partijbelang vaak boven het belang van de inwoners. En dat is voor deze lokale partijen een doorn in het oog”, zo valt de lezen in het bericht.

Momenteel heeft Stem van Krimpen vier zetels in de gemeenteraad en heeft Krimpens Belang twee zetels. Samen vullen ze dus zes van in totaal 21 zetels in de gemeenteraad. Bij een eventuele fusie zouden ze de grootste partij in Krimpen worden.

Invulling nog onduidelijk

De vraag of de partijen zullen fuseren of hoe zij een samenwerking voor ogen zien, blijft nog onbeantwoord, zo vertelt fractievoorzitter Wilco Slotboom-Zeedijk van Stem van Krimpen. “Deze vragen kunnen we nog niet beantwoorden. We laten het onderzoek vooral nu eerst aan het bestuur en zullen later verdere details invullen.”

Sethi Plaisier, fractievoorzitter van Krimpens Belang vult aan: “Beide partijen, inclusief de achterban, staan open voor een onderzoek, waarvan de uitkomst nog open ligt. Het feit dat we nauwere samenwerking onderzoeken geeft aan dat we het geluid van de inwoners zeer serieus nemen.”

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen