donderdag, september 26, 2024

Politie waarschuwt voor babbeltrucs met nepagenten

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Krimpen en Capelle aan den IJssel, waarbij oplichters zich voordoen als agenten. Daarbij wordt het advies te geven in twijfel altijd zelf de politie te bellen.

De politie laat weten dat zij meerdere meldingen ontvangen mensen uit Capelle en Krimpen die telefoontjes ontvangen van iemand van ‘de politie’. Die vertelt een verhaal over een aangehouden inbreker en probeert mensen vervolgens over te halen om kostbaarheden op te halen om deze veilig te stellen.

De politie benadrukt dat zij dit niet zijn en nooit een dergelijke afspraak proberen te maken om kostbaarheden op te halen om deze zogenaamd veilig te stellen. Mensen die een dergelijk telefoontje ontvangen, worden gevraagd om 0900-8844 of bij spoed 112 te bellen.


Tips bij babbeltrucs

Bovenstaande babbeltruc is één uit velen. Oplichters kunnen op verschillende manieren te werk gaan: aan de telefoon, maar ook in persoon, bijvoorbeeld door aan te bellen. Met een overtuigend verhaal proberen zij vervolgens om binnen te komen en kostbaarheden mee te nemen. Zo kunnen oplichters zich bijvoorbeeld voordoen als een bankmedewerker, agent, of een medewerker van een waterbedrijf.

Twijfel je over de echtheid van een verhaal? Beëindig dan het gesprek en zoek zelf contact op met het bedrijf of de organisatie voor wie degene zich uitgeeft. Zo kan je controleren of het klopt dat er een medewerker contact met je heeft gezocht of dat het mogelijk een oplichter betreft.

Ben je toch het slachtoffer geworden van een babbeltruc? Neem dan contact op met de politie. Blokkeer indien nodig direct via de bank jouw pinpas of creditcard.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen