dinsdag, september 24, 2024

Nieuw Capels kindercollege van start

Tijdens de raadsvergadering van maandagavond 23 september is het nieuwe Capelse kindercollege beëdigd door waarnemend burgemeester Cor Lamers. Dit jaar gaat het kindercollege op een nieuwe manier werken: om en om worden alle kinderen uit het kindercollege kinderburgemeester. 

Het nieuwe kindercollege bestaat uit Thomas, Thomas, Fenna, Liv, Tessa, Manuel, Max, Lucia, Rebecca en Rachel. Het bijzondere aan hen is dat ze in het schooljaar 2024/2025 allemaal om en om kinderburgemeester zullen zijn.

Deze tien kinderen zijn gekozen tijdens de sollicitatiegesprekken op 11 september. Wethouders Eric Faassen en Harriët Westerdijk namen deze beslissing samen met twee oud-leden van het Kindercollege: Rayan en Daantje.

Tijdens de raadsvergadering werd ook afscheid genomen van de oude kinderburgemeester en het oude kindercollege. Kinderburgemeester Rayan en alle kinderwethouders Daantje, Marisairys, Iris, Saar Bloem, Liam, Ariana, Afsoon en Nolan hebben zich afgelopen jaar ingezet om Capelle nog leuker en beter te maken voor kinderen. Burgemeester Lamers dankte namens de gemeenteraad de kinderen voor hun inzet.

Nieuwe koers

Capelle aan den IJssel heeft sinds 2013 een kindercollege. Op deze manier krijgen kinderen de kans om mee te denken en hun stem te laten horen over onderwerpen die kinderen aangaan.

Sinds de start van het Capelse kindercollege was één van de kinderen de kinderburgemeester, de andere kinderen waren kinderwethouders. Alle kinderen die dit jaar zijn aangenomen, beginnen als kinderwethouder. Samen dragen zij de verantwoordelijkheid van het voorzitterschap. Zo krijgt elke kinderwethouder de kans om te leren en te ervaren hoe het is om kinderburgemeester te zijn. Vanuit deze rol zijn zij dus ook aanwezig bij activiteiten of bijeenkomsten.

Veel animo

Wethouder Eric Faassen is trots op de komst van het nieuwe kindercollege: “Elk jaar is er veel animo bij de sollicitaties. Ook dit jaar hebben we gelukkig weer een groep enthousiaste kinderen gevonden. Zij gaan hun best doen om als kindercollege weer het verschil maken in Capelle.”

Het kindercollege heeft elk jaar een aantal vaste activiteiten, zoals de intocht van Sinterklaas, de kinderconferentie, het aansteken van de lichtjes in de kerstboom, Valentijnsdag en de Dodenherdenking.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen