maandag, september 16, 2024

Gezinnen met zorgintensieve kinderen krijgen onvergetelijke dag in Isala Theater: “Het gaat erom wat wél kan”

Voor alweer de zevende keer organiseerde stichting Pallieter afgelopen zaterdag de Familie Verwendag in het Isala Theater. Deze dag is speciaal voor gezinnen en zorgorganisaties met ernstig ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen of kinderen met een beperking. 

In het theater waren tal van activiteiten opgetuigd: Zo konden kinderen een (digitale) graffiti kunstwerk maken, of een t-shirt versieren als herinnering aan deze dag. Ook kon iedereen deelnemen aan workshops of dansen op de silene disco, terwijl buiten verse poffertjes en frietjes werden gebakken. En voor wie even de rust wil opzoeken, is er een snoezelkamer om in bij te komen.

Artikel gaat verder onder foto
Dirk Scheele trad op in de grote zaal van het theater

Er was plaats voor ruim 250 mensen. “Het was in twee dagen uitverkocht. Het leek de Rotterdamse marathon wel”, grapt Roel Leeuwis, penningmeester van de Pallieter. Joost Bloom, secretaris van de stichting, legt het succes uit: “Deze dag gaat wel over ziekte, maar die staat hier zeker niet centraal. Het gaat erom wat wél kan.”

Bloom vervolgt: “En dan is dit specifiek voor het gezin. Vaak draait alles om het zieke kind, maar nu is het ook om iets met het gezin te doen. Om samen plezier te maken en herinneringen te maken.”

‘Iedereen hier begrijpt elkaar’

Nassir (9) is voor de tweede keer op de verwendag: “Het is heel leuk.” Als hij van alle activiteiten iets moet uitkiezen, is de Formule 1-simulator zijn favoriet: “Ik vind het racen heel leuk.” Hij somt alles op wat hij al heeft gedaan, maar daarna is hij alweer snel weg om terug te gaan naar de racesimulator.

Zijn begeleiders geven aan hoe fijn deze dag voor hen en de kinderen is: “Ze worden hier niet aangestaard. Iedereen hier begrijpt elkaar. Daarnaast hoeven we niet te vertellen wat ze moeten doen. Ze kunnen alles zelf kiezen.”

Vrijwilligers en sponsoren

Stichting Pallieter organiseert deze dag, maar de bestuursleden wijzen keer op keer naar de hulp die zij krijgen. De Familie Verwendag is dan ook geheel gratis voor de deelnemers. De dag is mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, bedrijven die gratis of tegen kostprijs aanwezig zijn of hulp geven, en de financiële bijdragen van zowel de gemeente als ‘Vrienden van Pallieter’.

“Een lach toveren op het gezicht van die kinderen, dat is eigenlijk de essentie van onze stichting.” Joost en Roel van het bestuur geven aan dat zij het met plezier doen: “Ja, fantastisch. Je ziet de grijns wel op onze gezichten. Als je de bedankjes en mailtjes ziet die we krijgen. We doen het vanzelfsprekend eigenlijk.”

Als mensen willen helpen, dan zijn ze volgens Joost Bloom zeker welkom: “We zijn altijd op zoek naar donateurs en mensen die ons een warm hart toedragen. Het hoeven niet altijd grote bedragen te zijn, we zijn ook enorm blij met de vrijwilligers.”


Ga voor meer informatie over Pallieter, of over de andere evenementen die zij organiseren, naar pallieterhelpt.nl of hun Facebook-pagina.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen