maandag, september 16, 2024

Capelle en LRC houden elkaar in evenwicht

Het eerste kwartier van de wedstrijd was het aftasten voor beide teams en er ontstonden dan ook geen gevaarlijke situaties. De eerste kans was er in de 17e minuut voor Capelle. Een corner van de jubilerende Lars Bosscha (300 wedstrijden) werd door Fanny Waandels over gekopt. Eén minuut later het eerste schot op het doel van Capelle. Sil van Putten zag zijn inzet gestopt worden door keeper Lars Bleijenberg. In de 23e minuut werd een schot van Jesper Kusters geblokt in de LRC defensie.

In de 31e minuut kwam Capelle op voorsprong. Een corner van Lars Bosscha werd met een halve omhaal via een verdediger door Fanny Waandels in een doelpunt omgezet: 1-0. Even later werd een vrije trap van Maikel van de Water via een verdediger van Capelle nog net tot corner verwerkt. In de 33e minuut zette Vincent Schippers de bal voor, maar Fanny Waandels kon net niet het laatste tikkie geven. De laatste kans voor de rust was voor Capelle. Een voorzet van Bram van Eijk (gehuldigd voor zijn 150e wedstrijd) werd net gemist door Jesper Kusters.

Na de rust startte LRC heel voortvarend. Timo Lutters tikte van dichtbij de bal in de handen van Lars Bleijenberg en in de 52e minuut schoot Sil van Putten voorlangs. In de 68e minuut kwam op ongelukkige wijze de gelijkmaker tot stand. Jelle Pollemans, die voor de wedstrijd ook gehuldigd werd voor zijn 200e wedstrijd ging in de fout bij Bart Barendregt. Diens voorzet werd eenvoudig binnengetikt door Rick van Loo 1-1. In de 70e minuut kwam Capelle goed weg, toen een pegel van Alex van Kordelaar de lat raakte. In de 76e minuut scoorde LRC opnieuw, maar nu werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Het slotakkoord was duidelijk voor Capelle. Twee invallers hadden toch nog voor de overwinning kunnen zorgen. In de 89e minuut werd een hard schot van Mike Frimpong gestopt door keeper Felino Helderton en in dezelfde minuut raakte Miraç Akdeniz de paal. De extra 5 minuten haalde ook niets meer uit, zodat zowel Capelle als LRC genoegen moesten nemen met een puntendeling.

De uitstekend lijdende scheidsrechter Kylian Walthuis gaf gele kaarten aan Jelle Pollemans en Najim Haidary van Capelle en aan Wesley Swets en Rick van Loo van LRC.

Opstellingen

Capelle: Lars Bleijenberg, Matthew Jones (78 MiraçAkdeniz), Najim Haidary, Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Ibrahima Touré, Lars Bosscha (64 Kihami da Costa), Vincent Schippers (78 Ryan Purvis), Jesper Kusters, Fanny Waandels, Dennis van der Heijden (58 Mike Frimpong).

LRC: Felino Helderton, Mark den Hartogh, Coen Horb (61 Colin van Gelderen), Maikel van de Water (84 Hans Odijk), Bart Barendregt (71 Thomas Koense), Wesley Swets, Jamal Ouassif (61 Alex van Kordelaar), Timo Lutters, Sil van Putten, Stan Griffioen, Rick van Loo.