maandag, september 16, 2024

Top 3 potentiële namen voor vijfde dorp Zuidplas bekend

De zoektocht voor de toekomstige naam van het nieuwe dorp in de Zuidplaspolder is een stap verder. De gemeente heeft uit alle inzendingen een top drie geselecteerd waarop inwoners en ondernemers van Zuidplas kunnen stemmen.

De hele maand juni kon iedereen die dat wilde, ideeën voor een dorpsnaam opsturen. De gemeente Zuidplas ontving ruim 2.200 inzendingen. Al deze namen zijn allereerst getoetst aan gestelde criteria. Zo mag de nieuwe naam bijvoorbeeld niet hetzelfde zijn (of te veel lijken) op een bestaande plaatsnaam.

Na te toetsing heeft een speciale beoordelingscommissie de namen verder onderzocht. Hieruit is uiteindelijk een top drie aan potentiële namen ontstaan, waarop gestemd kan worden.

Cortelande, Groenerijk of Waterweide?

De drie namen die zijn geselecteerd zijn Cortelande, Groenerijk en Waterweide. De naam Cortelande is een historische verwijzing naar de polder waar het dorp gebouwd wordt. Groenerijk is een naam die verwijst naar het vele groen in het gebied. Waterweide is een combinatie van de weiden en het water in de polder.

Stemmen op favoriet

Bewoners en ondernemers van Zuidplas kiezen de uiteindelijk naam van het nieuwe dorp. Van 26 augustus tot en met 8 september kunnen zij stemmen op hun favoriet. De naam met de meeste stemmen zal de officiële naam worden van het nieuwste dorp van Zuidplas.

“Dit is een unieke kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van onze gemeenschap,” aldus een enthousiaste burgemeester Han Weber. “We kijken ernaar uit om te zien welke naam het hart van Zuidplas zal veroveren.”

De nieuwe naam zal bekend worden gemaakt op zaterdag 12 oktober.


Voor meer informatie over de stemprocedure en de top 3 kan je terecht op zuidplas.nl/prijsvraag

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen