maandag, september 16, 2024

Ondanks stromende regen geslaagde Ronde van West

Hoewel tot op het laatst onzeker was of het evenement wel door kon gaan, werd dinsdagavond toch de Ronde van West gelopen. Ook deze zestiende editie was een groot succes met een nieuw baanrecord op de tien kilometer en een mooi opgehaald bedrag voor het goede doel.

Met 1250 inschrijvingen was deze editie helemaal uitverkocht. Deelnemers konden zich voor verschillende afstanden inschrijven. Voor de kleintjes was er de één of twee kilometer. Verder waren er het vijf of tien kilometer parcours voor de renners, maar ook wandelaars konden zich op deze afstanden inschrijven.

Het was tot een uur voor de start pas duidelijk of het evenement wel door kon gaan, zo legt Martin van der Marel van de organisatie uit: “Wij hadden vanmiddag met onweersdreiging te maken. We hadden vier verschillende weermodellen. Dan ga je bellen met de vakspecialisten. We hadden contact met weerman Leen de Koning en Meteo over de risico’s.”

Het bleek gelukkig toch door te kunnen gaan. Van der Marel vervolgt: “Het onweer zou voor zeven uur blijven en uiteindelijk hebben we het helemaal niet gehad. Om een lang verhaal kort te maken: Het is uiteindelijk goedgekomen.”

Sportief geslaagde dag

Hoewel de eerste wedstrijden in de stromende regen gelopen moesten worden, weerhield dat de deelnemers niet. De wandelaars gingen als eersten van start, gevolgd door de kinderen op de één en twee kilometer afstanden.

Nadat de kinderen weer binnen waren, was het de beurt aan de renners op de vijf kilometer afstand. Bij de mannen kwam Dez de Eerens uit Heerjansdam na 15 minuten en 48 seconden als eerste over de finish. Bij de vrouwen was Isabel Cadogan uit Rotterdam met 19 minuten en 27 seconden de snelste.

Terwijl de regen inmiddels was gestopt, maakten de deelnemers van de tien kilometer afstand zich op bij de start. Ook dit jaar wist de organisatie weer meerdere bekende renners naar Capelle te trekken voor een spannend slot, waaronder Emiel Berghout, Marco van der Stel en Marco van Etten.

Artikel gaat verder onder foto
Remyo Tielsema verbreekt het baanrecord van de 10 kilometer

Uiteindelijk kon er maar één de snelste zijn. Dat was dit jaar Remyo Tielsema. Na 30 minuten en 17 seconden kwam hij al over de finish en verbrak daarmee met enkele seconden het baanrecord van voorgaande editie. Bij de dames was de Rotterdamse Steffie Broere de snelste. Zij behaalde een tijd van 37 minuten en 42 seconden.

Ga voor alle uitslagen naar de website uitslagen.nl

Stichting Jarige Job

Net als ieder jaar is de Ronde van West weer verbonden aan een goed doel. Deze editie ging de opbrengst naar stichting Jarige Job. Deze stichting stelt in het werk dat ieder kind zijn of haar verjaardag kan vieren met een verjaardagsbox.

Het opgehaalde bedrag van €1.964,55 werd tijdens het evenement overhandigd. Met dit bedrag kunnen 56 kinderen hun verjaardag vieren.

Artikel gaat verder onder foto
Het opgehaalde bedrag werd tijdens het evenement overhandigd
Tevreden organisatie

De organisatie van het evenement lag zoals ieder jaar in handen van Buurtgroep Capelle-West (BCW). Martin blikt na afloop tevreden terug op het evenement: “We hadden een mooie avond, waarin ik blij ben dat het met regen gestart is, maar toch voor een groot deel droog is geworden. We hadden geen ongelukken, geen incidenten, alleen maar blije gezichtjes van mensen binnendruppelen. En het is leuk dat het parcoursrecord weer gesneuveld is.”

Daarnaast wil Van der Marel ook speciaal alle vrijwilligers bedanken die het evenement mogelijk maken: “Er staat 111 vrijwilligers langs het parcours vanavond. Het is door hun inzet dat we van start kunnen gaan.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen