maandag, september 16, 2024

Paard slaat op hol door brommer op ruiterpad: “voor het paard is het afwachten”

Maandagavond is een paard tijdens rijlessen in het Schollebos op hol geslagen door een tweetal op een brommer. Volgens de manege was er opzet in het spel. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor het dier.

Tijdens paardrijlessen reed een groep ruiters op het ruiterpad in het Schollebos. Volgens de Capelse Manege, waar de ruiters toe behoren, reden ’twee knullen’ op de groep in terwijl ze op het ruiterpad reden met een brommer.

Eén van de paarden schrok dusdanig dat de ruiter eraf viel en het paard in blinde paniek wegrende. Het paard is terugkerend naar de stal en een dierenarts heeft het dier onderzocht. “Gelukkig maakt de ruiter het goed maar voor het paard is het nog even afwachten”, zo laat de manege weten.

De manege zegt eveneens dat er aangifte is gedaan bij de politie. Ze hopen dat het tweetal gevonden wordt of dat ze zichzelf melden. Volgens de manege ging het om een legergroene schakelbrommer. De bestuurder was dun, blond en rond de 17 of 18 jaar oud. Ook droeg hij zwarte werkschoenen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen