vrijdag, oktober 18, 2024

Politie en Handhaving vinden grote hoeveelheid lachgas in Krimpense garagebox

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft een garagebox aan de Populierenlaan per direct gesloten, nadat er een grote hoeveelheid cilinders met lachgas werden aangetroffen. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

Een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem leidde ertoe dat agenten en handhavers onderzoek deden naar de garagebox. Daar werden zo’n tachtig lachgascilinders aangetroffen. Deze zijn allemaal in beslag genomen.

Sinds 1 januari 2023 is lachgas opgenomen in de Opiumwet en maakt dat het verboden om het middel te hebben, te vervoeren of te verhandelen. Hierop is professioneel gebruik, zoals bijvoorbeeld voor narcose in ziekenhuizen, uitgezonderd.

Bestuurlijke sluiting

De aanwezigheid van het lachgas in de garagebox zorgde voor “gevaar voor gezondheid en veiligheid in de directe omgeving”, aldus de gemeente. Locoburgemeester Hugo van der Wal heeft hierop de beslissing genomen om de garagebox bestuurlijk te sluiten voor een periode van tenminste drie maanden. Dit betekent dat niemand gedurende de periode de garagebox mag gebruiken of binnentreden.

Het is niet bekend of er ook aanhoudingen zijn verricht of dat de eigenaar van de garagebox bekend was met het lachgas in diens garagebox.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen