zondag, september 8, 2024

Hoofdweg bij A16 in Rotterdam opnieuw zes weken dicht

De Hoofdweg in Rotterdam bij de A16 gaat in augustus en september opnieuw zes weken dicht voor (gemotoriseerd) verkeer. Vanwege laat geleverde bouwmaterialen is de afsluiting noodzakelijk, om de A16 op tijd af te krijgen.

Het viaduct van de A16 over de Hoofdweg wordt vervangen. Er is vertraging ontstaan bij de productie en levering van op maat gemaakte buispalen, aldus Rijkswaterstaat. Om in te kunnen lopen op die vertraging is besloten de Hoofdweg opnieuw zes weken te sluiten.

Wouter de Vos, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat noemt de afsluiting ‘zeer vervelend’ voor omwonenden en weggebruikers. Zij hadden in mei namelijk al te maken met de geplande afsluiting. Volgens De Vos zijn diverse opties onderzocht, maar is uiteindelijk “voor deze ingrijpende maatregel gekozen om vertraging in de oplevering van het viaduct en daarmee vertraging in de openstelling van de A16 Rotterdam te voorkomen.”

Precieze moment afsluiting nog onzeker

Vooralsnog staat de extra afsluiting gepland van 12 augustus tot 23 september 2024. Omdat de nieuwe afleverdatum van de materialen nog onzeker is, kan de datum van de afsluiting nog veranderen, zo benadrukt Rijkswaterstaat.

In tegenstelling tot vorige afsluiting blijft de Hoofdweg wel open voor fietsers en voetgangers. Ook de afrit Prins Alexander (27) vanaf de A16 naar de Hoofdweg blijft beschikbaar voor autoverkeer.

Omleiding

Gemotoriseerd verkeer rijdt tijdens de afsluiting om via de Prins Alexanderlaan, de Prinsenlaan en de Boszoom en vice versa om vanaf daar hun route te vervolgen.

Reizigers worden daarnaast geadviseerd om gebruik te maken van alternatieven, zoals fiets of ov. Ook zijn er verschillende acties, zoals gratis deelvervoer en korting bij aanschaf van een tweewieler. Kijk voor meer informatie op de website zuidhollandbereikbaar.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen