vrijdag, juli 12, 2024

Zeeuwse politiechef wordt burgemeester van Capelle: ‘Als burgemeester moet je benaderbaar, bijna aanraakbaar zijn’

Capelle aan den IJssel krijgt een nieuwe burgemeester en zijn naam is Joost Manusama. De nieuwe burgervader noemt de functie er eentje die heel erg bij hem past. “Het woord samen hoort wel bij mij en verbinding leggen daar waar mogelijk. Waarbij wat mij betreft elke Capellenaar ertoe doet.”

Manusama gaat vanaf september Peter Oskam opvolgen. De gemeenteraad besloot dinsdagavond om hem voor te dragen aan de Commissaris van de Koning. Die moet samen met de minister van Binnenlandse Zaken gaan bepalen of hij ook daadwerkelijk burgemeester mag worden. Alhoewel vaak het advies van de gemeenteraad wordt opgevolgd.

Betekenisvolle functie

De beoogde burgemeester heeft gesolliciteerd omdat hij het burgemeesterschap een betekenisvolle functie vindt. Hij wil graag wat doen voor de samenleving. Dat doet hij nu al bij de politie. Hij zat bijvoorbeeld ook in verschillende Raden van Commissarissen. Om die reden vond hij de functie van burgemeester goed bij zich passen. “Op die manier kan ik een betekenisvolle bijdrage leveren aan de uitdagingen die er zijn.” Als voorbeeld van uitdagingen noemt hij onder andere polarisatie in de samenleving en betaalbaar wonen.

Als burgemeester wil Manusama veel in gesprek gaan met de inwoners. “Ik vind dat je als burgemeester best vaak buiten mag zijn en met de burgers mag praten. Als burgemeester moet je benaderbaar, bijna aanraakbaar zijn.”

Eerdere functies

Op dit moment is Joost Manusama politiechef in de provincie Zeeland. Hij werkt al lange tijd voor de politie. Onder andere in Rotterdam, Rijswijk, Den Haag en Breda. Ook was hij gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel, zijn huidige woonplaats.

Toch besloot hij niet in die gemeente te solliciteren als burgemeester. “De dynamiek die Capelle heeft spreekt mij aan. Aan de ene kant is het dorps, maar aan de andere kant heeft het stedelijke trekken.” Wel heeft hij in Capelle al eerder gewoond.

Manusama wordt vanaf 25 september officieel de nieuwe burgemeester van Capelle aan den IJssel.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen