vrijdag, juli 12, 2024

Populaire cursus valpreventie geeft zelfvertrouwen over je eigen lichaam

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen. Liefst 1 op de 3 ouderen boven de 65 jaar valt minstens 1 keer per jaar. Landelijk krijgt valpreventie steeds meer aandacht en ook de gemeente Capelle aan den IJssel volgt met een eigen aanpak. Op 20 juni is er door Sportief Capelle een cursus valpreventie gestart. Met succes: de aanmeldingen stromen binnen.

Een cursus valpreventie duurt 12 weken. Gedurende deze periode bouwen de deelnemers spierkracht op, werken ze aan hun evenwicht en leren ze hun lichaam beter kennen. Roeland Offermans geeft de cursussen en vertelt aan CKZ Vandaag: “Het belangrijkste is dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen en het lichaam soepeler wordt. Het alledaagse handelen gaat daardoor makkelijker en je hebt wat meer kennis over hoe je lichaam werkt. Hierdoor neemt de kans op vallen flink af. Mensen die bang zijn om te vallen, zullen eerder vallen dan iemand die getraind is en vertrouwen heeft in zijn of haar lichaam. En niet geheel onbelangrijk: de cursus is ook gewoon leuk!”

Anneke (71) uit de Capelse wijk ‘s-Gravenland volgt de cursus en is erg enthousiast, laat zij weten aan deze nieuwssite: “Het zijn oefeningen gebaseerd op pilates. Ik denk dat het niet per se voor 65+ is. We hebben een groep van 20 mensen en de leeftijd ligt tussen 55 en 93 jaar. Er zitten pittige oefeningen bij en iedereen doet het naar eigen kunnen.”

Roeland wil deelnemers ook ná de cursus graag in beweging houden. Sportief Capelle heeft verschillende activiteiten en faciliteiten om een leven lang bewegen aan te bieden. Zo kunnen ouderen langer zelfstandig blijven en wordt letsel zoveel mogelijk voorkomen!

Bron: Sportief Capelle
Foto: Jan Kok

 

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen