vrijdag, juli 12, 2024

Nieuwe reisdocumenten aanvragen in Krimpen? Zo werkt het, hou rekening met wachttijden

Indien u binnenkort met vakantie gaat is het handig om te checken of uw reisdodumenten nog geldig zijn. U kunt een paspoort of ID-kaart niet verlengen. U moet steeds een nieuw reisdocument aanvragen. Als het nodig is om en nieuw paspoort of ID-kaart aan te vragen, maak dan op tijd een afspraak. Dit kan voor inwoners van Krimpen aan den IJssel online via www.krimpenaandenijssel.nl/paspoort.

In deze periode van het jaar is het vaak drukker met het aanvragen van paspoorten en de behandeling van de aanvragen. De overheid verwacht dus elk jaar in deze periode een ‘paspoortpiek’. Want reisdocumenten zoals het paspoort en de identiteitskaart waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig en die geldigheid loopt dus dit jaar af.

Gemeente Krimpen aan den IJssel krijgt al meer aanvragen dan gemiddeld. “Doordat de eerste paspoorten en identiteitskaarten met de nieuwe geldigheidsduur van 10 jaar verlopen in 2024, ontvangen wij meer aanvragen dan gemiddeld. Het is daarom drukker dan gebruikelijk. En het is niet altijd mogelijk om op korte termijn een afspraak in te plannen. Regel daarom tijdig een afspraak.”

Bron en foto: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen