vrijdag, juli 12, 2024

Gemeente Capelle aan den IJssel doet onderzoek onder vrijwilligers over behoeften en wensen

Capelle aan den IJssel heeft veel vrijwilligers. Rond de 10.000 volwassenen in Capelle doen een vorm van vrijwilligerswerk. De gemeente wil van hen weten hoe zij dat werk ervaren, of er nog behoeften zijn bij dat vrijwilligerswerk en of er dingen te verbeteren zijn.

De gemeente gaat een onderzoek doen en nodigt de vrijwilligers uit om mee te doen: We gaan graag het gesprek aan met Capelse vrijwilligers en toekomstige vrijwilligers. Bent u een vrijwilliger of wilt u dat graag worden? Doe dan mee aan dit onderzoek. Het onderzoek is volledig digitaal. In een online omgeving wordt een geselecteerde groep Capellenaren uitgenodigd. Tijdens een aantal dagen (of weken) komen zij online bij elkaar om over belangrijke onderwerpen met elkaar te praten.”

Een woordvoerder van de gemeente meldt desgevraagd aan deze nieuwssite wat men kan verwachten bij dat onderzoek: “De vragen en opdrachten zullen uiteenlopen. Daarbij zullen de vragen en opdrachten vooral gericht zijn op het inzichtelijk maken van de wensen en behoefte, kennis uitwisselen, het signaleren van verbeteringen en inzicht krijgen in de perceptie van (potentiële) vrijwilligers. Binnen de community zal er afgewisseld worden tussen vragen, opdrachten, kennisuitwisseling en verschillende polls.”

Wilt u meedenken over het vrijwilligersbeleid? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar vrijwilligers@capelleaandenijssel.nl. Aanmelden kan tot 14 juli 2024. Vermeld in de e-mail in ieder geval de volgende gegevens:

  • Naam
  • Woonplaats (woont u in Capelle aan den IJssel of doet u vrijwilligerswerk in de stad?)
  • Leeftijd
  • Mailadres
  • Doet momenteel wel of geen vrijwilligerswerk
  • Zo ja, is dit blijvend (wekelijks, maandelijks, jaarlijks) of soms

Onderzoeksbureau Ipsos I&O helpt de gemeente met dit onderzoek. Na aanmelding worden de gegevens naar Ipsos I&O doorgestuurd. De uitnodiging voor het onderzoek ontvangt u van Ipsos I&O. Het onderzoek start op 27 augustus 2024 en loopt tot 9 september.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen