vrijdag, juli 12, 2024

Capelse Miranda de Jong moet noodgedwongen stoppen met haar Romidoki winkel

Meer dan 20 jaar geleden begon Miranda de Jong haar winkel in tweedehands kleding met Stichting Romidoki. Veel Capellenaren kennen de plek aan de Meeuwensingel 7c waar kleding buiten hangt, een paar stoelen staan en een tafeltje. Je kunt daar vaak Miranda buiten zien zitten met een gast. Daar komt een eind aan, de winkel gaat dicht. Het is financieel niet meer vol te houden.

Kwaliteit is voor Miranda altijd belangrijk geweest bij wat zij aanbiedt. “Zodra er maar een vlek of een haal in zit wordt het niet ingehangen. Het moet goed zijn, kwaliteit hebben.” Dat vertelt Miranda in haar winkel op een rustige woensdagochtend. Ze zit vol emotie, het doet pijn om te moeten stoppen, ruim 20 jaar is de winkel een belangrijk deel van haar leven geweest. “Het doet echt zeer, drie dagen in de week zit je hier. Die dagen moet ik nu anders gaan invullen.”

Waar komt de naam Romidoki vandaan? “Het komt van de voornamen van de kinderen van degene die hier ooit is begonnen, toen was het een hobbywinkel. Iemand anders nam de winkel over en maakte er een tweedehands kledingwinkel van, die heb ik overgenomen. Romidoki is niet alleen een winkel, we zijn ook een ontmoetingsplek, waar mensen komen voor een praatje of een kop koffie. De coronatijd heeft de verandering ingeluid. De mensen bestellen het liefst online bij goedkope kledingsites. Ik heb het als een test ook een keer geprobeerd en iets online besteld, maar, het had geen goede kwaliteit.”

Naast covid is de hoogte van de huur een oorzaak dat de winkel ophoudt te bestaan. “In de coronatijd is de huur twee keer verhoogd en daarna weer verhoogd. Het is niet meer op te brengen.”

Op woensdag 31 juli sluit Miranda de Jong definitief de deuren. Tot die dag is er uitverkoop. Elke dinsdag tot en met donderdag is de winkel geopend. Bij de kassa ligt een lijstje met prijzen, die zijn heel laag. “De prijzen zijn al laag en daar krijg je nu 50% korting op, dus je hebt een jurk voor drie euro in plaats van voor zes. Nu met die kortingen hoop ik dat ik leeggekocht word, het is zo zonde om alles weg te doen.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen