woensdag, juli 24, 2024

Pianist Yuewen Yin (14 jaar) uit Capelle in finale Koninklijk Concertgebouw Concours

Yuewen Yin, de 14-jarige pianiste uit Capelle aan den IJssel, speelt zondag 23 juni de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Dat doet zij samen met vijf andere jonge talenten in de leeftijd van 9 tot 14 jaar.

Uit een selectie van meer dan 200 inzendingen in de digitale voorronde, kwam Yuewen uiteindelijk in de finale terecht. De voorronde bestond uit een YouTube video die door elke deelnemer werd gemaakt als inzending.

Yuewen gebruikt de piano om verhalen te vertellen: “‘Via de piano kan ik mijn emoties uiten en kan ik ook levendige muzikale beelden, kleuren en verhalen maken met de piano. De piano heeft een bijzondere, heldere en krachtige klank. Het stelt me in staat om zowel zachte melodieën als krachtige harmonieën perfect weer te geven.”

Eerder won Yuewen al de Steinway Piano Competitie en het Prinses Christina Concours.

De finale is op 23 juni om 14.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De jury bestaat uit bekende musici: dirigent Vincent de Kort, Marco de Souza, directeur Leerorkest & Muziekcentrum Zuidoost, zangeres Izaline Calister, meesterpianist Thomas Beijer, violist Julia Philippens van Fuse en saxofonist Mete Erker.

Bron: Het Concertgebouw

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen