maandag, september 16, 2024

Politie treft lachgas en zwaar vuurwerk op industrieterrein in Moordrecht, twee personen aangehouden

Op zaterdag heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van bezit en handel in lachgas. Op een industrieterrein vonden agenten een grote hoeveelheid lachgas, maar ook zwaar vuurwerk.

Agenten troffen twee mannen aan bij een bedrijfsbus op het industrieterrein in Moordrecht. De bus was volgeladen met lachgascilinders. Ook in een nabijgelegen bedrijfspand troffen agenten meerdere cilinders lachgas aan. In totaal gaat het om 105 flessen lachgas. Naast de lachgasvondst troffen agenten in een tweede bus ook nog zwaar vuurwerk aan. Ook dit is in beslag genomen.

De twee mannen zijn aangehouden op verdenking van bezit en handel in lachgas. Het gaat om twee mannen uit Gouda en Waddinxveen van 19 en 37 jaar oud.

Verbod sinds 2023

Sinds 2023 is er een verbod op het bezit, handel, vervoer en gebruik van lachgas, met uitgezonderd professioneel gebruik. Sinds 1 juli 2023 zijn politie en OM gestart om de handel, transport, productie en bezit van de drug lachgas op te sporen en te vervolgen.

De strafmaat bij overtreding van het lachgasverbod is afhankelijk van de hoeveelheid en omstandigheden. Het kan een geldboete of taakstraf opleveren, maar bij bijvoorbeeld herhaaldelijke overtredingen of bijvoorbeeld dealen kunnen onvoorwaardelijke celstraffen worden geëist door het Openbaar Ministerie.

Bron: Politie.nl

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen