vrijdag, juli 12, 2024

Tegel-soap Pier Panderplein bijna ten einde, werkzaamheden hervat

De werkzaamheden aan het Pier Panderplein bij de entree van winkelcentrum PiccassoPassage zijn weer hervat. Op het plein zaten te gladde tegels waardoor meerdere mensen zijn uitgegleden. Er was daarna een conflict ontstaan tussen de gemeente en de eigenaar van het winkelcentrum over wie de kosten voor het herstel moest betalen. 

Ondanks dat de nu de werkzaamheden weer zijn hervat, is nog niet duidelijk wie de kosten voor het herstel moet gaan betalen. De gemeente zal later beslissen wie uiteindelijk daarvoor moet opdraaien.

De werkzaamheden zijn afgelopen week weer begonnen. Wanneer deze precies afgerond zullen zijn, is nog niet duidelijk. Ondanks de werkzaamheden blijft het winkelcentrum via de entree gewoon bereikbaar voor het publiek.

Te gladde tegels

Sinds de verbouwing van het winkelcentrum in de Capelse wijk Schollevaar werd er geklaagd over te gladde tegels, vooral bij regen en vorst. Daarna zijn er nieuwe tegels gekomen die ook te glad bleken. Daarna ontstond het conflict over wie de werkzaamheden moest betalen.

Eind 2023 besloot de gemeente om in te grijpen en liet de tegelvloer verwijderen. Tijdens de verwijdering werd een ernstige lekkage ontdekt die eerst moest worden hersteld. Vanwege het slechte weer werd dit proces steeds uitgesteld. Nu ligt er een nieuwe deklaag en kunnen de werkzaamheden worden afgerond.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen