vrijdag, juli 12, 2024

Geregeld ongelukken op rotonde Vrijheidsdans-Burgemeester van Dijklaan, maar geen reden tot onderzoek

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat niet kijken of er maatregelen moeten worden genomen om de rotonde op de Vrijheidsdans met de Burgemeester van Dijklaan veiliger te maken. Al jaren klagen direct omwonenden en gebruikers over de rotonde. 

De rotonde staat bij gebruikers en omwonenden bekend als onoverzichtelijk. Ondanks de lage snelheden gaat het vaak mis. Eerder deze maand, op zondag 9 juni, was het opnieuw raak: een vrouw die met haar fiets vanaf de Hoofdweg kwam, werd aangereden door een automobilist die richting het station reed.

Sinds 2022 zijn er volgens opgevraagde cijfers bij de Politie 22 ongelukken gebeurd op de bewuste rotonde. Bij drie daarvan raakte er ook iemand gewond.

Geen extra aanpassingen

Bij navraag bij de gemeente, blijken daar echter minder ongevallen bekend. Daar zijn acht geregistreerde ongelukken bekend. Daarom is er voor de gemeente geen directe aanleiding om de verkeersveiligheid op dat punt voor nu verder onder de loep te nemen. De woordvoerder van de gemeente benadrukt echter wel dat mensen alert moeten blijven: “Fietsers en voetgangers hebben voorrang op de rotonde. Weggebruikers moeten altijd voorzichtig blijven in het verkeer.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen