dinsdag, juli 16, 2024

[VIDEO] Stormpolderrail viert 40-jarig bestaan

N.V.M. Modelspoorbanen Stormpolder viert dit jaar het 40-jarig bestaan van de Stormpolderrail. Op 8 juni pakte de vereniging vanwege het jubileum groots uit tijdens de open dag.

Naast de halte van de waterbus is een mooi veld waar de Stormpolderrail is te vinden. Er zijn twee vaste banen: een hoge baan en een grondbaan. Hier rijden de leden van N.V.M. Modelspoorbanen Stormpolder met hun modeltreinen, onderhouden deze, en organiseren dagen waar mensen gratis een ritje kunnen meerijden.

Artikel gaat verder onder video

“Veertig jaar geleden wilde (staalbouwbedrijf) Hollandia voor een jubileum iets cadeau doen aan de gemeente”, zo legt voorzitter Theo van Wingerden uit. Daarop kwam het in Krimpen gevestigde bedrijf op het idee om een spoorbaan cadeau te doen. “Zo heeft Hollandia de spoorbaan in de werkplaats gemaakt en gedoneerd aan de gemeente.”

Het jubileum vierde de vereniging uitgebreid tijdens de open dag op 8 juni. Niet alleen reden de treintjes en konden bezoekers een ritje maken, ook was vaargroep Devel aanwezig met een waterbassin met modelboten, en reden er verschillende door stoom aangedreven voertuigen. De dag zorgde voor veel enthousiaste bezoekers en veel blije gezichten.

Artikel gaat verder onder foto’s

Burgemeester Jan Luteijn was eveneens aanwezig om de open dag officieel te openen en samen stil te staan bij deze mijlpaal. “Helemaal geweldig”, zo omschrijft Luteijn de dag. “Het is toch één van de tien unieke evenementen (van modelspoorbanen) in ons land. En waar heel veel enthousiaste vrijwilligers hun energie in stoppen. Dat waardeer ik als burgemeester enorm.”

Nieuwe leden

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de vereniging. “Je hoeft niet per se een stoomhobby te hebben om hier ook lid te zijn”, zo benadrukt de voorzitter. “Mensen met twee rechterhanden zijn ook van harte welkom. Het is niet alleen rijden, maar het is ook onderhoud. Maar het is vooral een vriendengroep waar we met z’n allen wat mee doen.”

Mensen die het leuk lijkt om lid te worden of eens kennis te maken, worden verwezen naar de website: www.stormpolderrail.nl. Daar staat meer informatie en een webformulier. Vul deze in en de vereniging zal contact met je opnemen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen