woensdag, juli 24, 2024

Geen luchtalarm door storing

Deze maandag 3 juni was er geen luchtalarm te horen. In heel regio Rotterdam-Rijnmond was deze vanwege een storing niet afgegaan. Dit heeft de Veiligheidsregio laten weten.

Elke eerste maandag van de maand wordt het luchtalarm getest. Deze keer bleef het in de gehele regio stil. “Door een storing is de maandelijkse sirenetest in de regio Rotterdam-Rijnmond niet doorgegaan”, laat de Veiligheidsregio weten. Om wat voor een storing het precies ging, is niet bekend.

NL-Alert wel verzonden

Geheel stil bleef het echter niet. Het testbericht van de NL-Alert (deze wordt elk half jaar verstuurd) werd namelijk wel verzonden. Heb je geen NL-Alert ontvangen of wil je meer weten over het alarm? Lees dan verder op nl-alert.nl.

De volgende test van het luchtalarm zal op maandag 1 juli om 12.00 uur plaatsvinden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen