woensdag, juli 24, 2024

Fors lagere straffen in zaak rondom corrupte Capelse douanier

De rechtbank heeft fors lagere straffen uitgedeeld aan de Capelse douanier, haar zoon en de Rotterdammer die leiding zou hebben gegeven in de drugsorganisatie. Het OM eiste eerder deze maand gevangenisstraffen van zeven tot twaalf jaar.

De Capelse (57) werkte bij de Douane, maar misbruikte haar functie voor gegevens die gebruikt konden worden voor de invoer van cocaïne. Haar zoon (28) gebruikte eveneens haar laptop voor het opvragen van gegevens en speelde die – tegen betaling – door naar de Rotterdammer (47) die in ogen van het OM leiding gaf aan een internationale drugsorganisatie.

Hoewel de rechtbank de ernst inzag van de feiten die gepleegd zijn, is het niet vast komen te staan dat de opgevraagde gegevens ook daadwerkelijk hebben geleid tot de invoer van drugs. Hierdoor zijn de opgelegde straffen fors lager uitgevallen dan geëist. De Capelse ex-douanier verdwijnt drie jaar achter het tralies. Haar zoon moet twee jaar uitzitten en de Rotterdamse ‘drugsbaron’ 2,5 jaar.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen