zondag, september 8, 2024

Capelle aan den IJssel doet mee met proef om jeugdbescherming te verbeteren

Capelle aan den IJssel gaat deelnemen aan een proef om jeugdbescherming te verbeteren. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt. Als de proef succesvol blijkt, dan volgen ook andere gemeenten.

De gemeente is uitgekozen om deel te nemen aan het ‘Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming’. Dit is een landelijk programma, dat de jeugdbescherming moet verbeteren en slimmer moet organiseren.

‘Kinderen en gezinnen krijgen soms niet de hulp die zij nodig hebben. Daarom zijn in het land verschillende proeftuinen gestart. Deze proeftuinen zijn bedoeld om te ontdekken wat werkt in de praktijk’, zo licht de gemeente toe.

Wethouder Eric Faassen (Jeugdzorg) is hoopvol dat de proef verbetering belooft op de lange termijn: “Ik ben ontzettend blij dat we de kans krijgen om mee te doen aan dit programma. We bereiden ons hiermee voor op de toekomst. Een verbetering voor de langere termijn, die het eenvoudiger maakt om tijdig goede hulp te bieden.”

Kind én gezin

De huidige aanpak richt zich voornamelijk op het kind. De nieuwe proefaanpak geeft ook meer aandacht aan de gehele situatie van het gezin. Ook moeten verschillende betrokken partijen meer samenwerken om het gezin te helpen.

“Lokaal blijven we steeds het contact met het gezin houden. Dus niet steeds opnieuw de situatie moeten vertellen aan weer andere hulpverleners: één team voor één gezin,” aldus Faassen. “Veiligheidspartners zoals Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond en Veilig Thuis halen we op lokaal niveau erbij om hun kennis te benutten.”

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om de proef vanaf deze zomer al te kunnen starten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen