woensdag, juli 24, 2024

Politie vangt jong eendje op nadat moedereend is aangereden: “hulp aan hen die deze behoeven”

Maandag hebben agenten in Capelle zich ontfermd over een jonge eend. De moedereend was namelijk eerder doodgereden.

De Politie laat weten dat moedereend was aangereden op de Kanaalweg en de klap niet had overleefd. “Deze kleine Donald is door een burger meegenomen, omdat hij steeds weer het wegdek op rende naar zijn moeder.”

De omstander die het eendje had opgepakt, had dit doorgegeven aan de Politie. De agenten van basisteam IJsselland ontfermden zich vervolgens over het jonge diertje.

Op het bureau werd een doos met badje gemaakt in afwachting van de Dierenambulance. “Ondanks dat wij geen afstand van Donald willen doen, wordt hij straks opgehaald door de Dierenambulance”, aldus de Politie. Daaraan voegen zij toe: “Wij vangen niet alleen boeven, wij verlenen ook hulp aan hen die deze behoeven, zelfs voor een baby-eendje.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen