vrijdag, juli 12, 2024

Nachtelijke werkzaamheden Algerabrug uitgesteld naar 3, 4 en 5 juni

De geplande nachtelijke werkzaamheden aan de Algerabrug (N210) worden opnieuw uitgesteld. Het werk wordt opgeschoven naar de nachten van 3, 4 en 5 juni.

Het wegdek van de Algerabrug verkeert in slechte staat. Vanwege gaten in het wegdek probeert Rijkswaterstaat het werk zo spoedig uit te voeren, maar inmiddels gooit het weer voor de tweede keer roet in het eten.

In eerste instantie zou afgelopen oktober al gewerkt worden, maar toen zorgden kou en vocht ervoor dat werd besloten dat de werkzaamheden niet door konden gaan. Uiteindelijk werd gewacht tot mei om het werk alsnog uit te voeren, maar het weer is nu niet veel beter: “De actuele weersverwachting maakt duidelijk dat de luchtvochtigheid tijdens de geplande werkzaamheden te hoog is. Onder deze omstandigheden droogt en hecht de benodigde epoxylaag niet op het stalen brugdek.”

Uitstel tot begin juni

Ditmaal worden de werkzaamheden met een week uitgesteld. De werkzaamheden staan gepland in de nachten van 3, 4 en 5 juni tussen 22.00 en 05.00 uur. Gedurende deze tijden is de weg in beide richtingen gestremd voor auto- en vrachtverkeer.

Het fiets- en voetpad blijft open. Ook zal de wisselstrook open blijven voor hulpdiensten en het openbaar vervoer. Overdag is de rijbaan wel open, maar is er een snelheidsbeperking van 30 km/h.

Omleidingsroute

Gedurende de nachtelijke afsluitingen zal het verkeer worden omgeleid. Weggebruikers moeten dan rekening houden met 45 tot 60 minuten extra reistijd.

Verkeer vanuit Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de N219, A20, N207 en N210.
Verkeer vanuit Krimpen aan den IJssel wordt omgeleid via de N210, N207, A20 en N219.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen