woensdag, juli 24, 2024

Bouw gestart van 161 sociale huurwoningen in Fascinatio

Woningcorporatie Havensteder is onlangs gestart met bouwen in wijk Fascinatio. In totaal worden er binnen enkele jaren 161 duurzame sociale huurappartementen opgeleverd aan de Fascinatio Boulevard.

De woningen zijn ontworpen door de architecten van KAW en er wordt samengewerkt met bouwbedrijf Plegt-Vos. Dat laatste bedrijf maakt gebruik van kant-en-klare elementen die in hun fabriek wordt geproduceerd. Op deze manier verloopt de bouw zelf sneller en duurzamer. “De concepten uit onze Slimme Huizenfabriek stellen ons in staat om samen met Havensteder binnen een jaar een plan te ontwikkelen voor duurzame en betaalbare woningen”, zo legt Wouter Gouman, Commercieel Directeur Plegt-Vos Zuidwest, uit.

Duurzaam is ook een belangrijk thema bij de woningen. Er wordt veel aandacht gegeven aan de buitenruimte en er komt een centrale binnentuin. De woningen zelf krijgen stadsverwarming, topkoeling en er komen zonnepanelen op het dag. Dit alles moet de woningen energiezuinig maken.

Het woongebouw krijgt twee woonblokken met elk 33 driekamerwoningen en een blok met 28 tweekamerwoningen. Het derde blok – met twee-, drie- en een enkele vier-kamerwoning – zorgt met negen verdiepingen voor een hoogteaccent.

Artikel gaat verder onder afbeelding
In totaal komen er drie woonblokken
‘Mooie toevoeging in het aanbod’

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: “Met deze fraaie en toekomstbestendige appartementen van uiteenlopende omvang bieden we een thuis aan mensen met verschillende woonwensen. De duurzame sociale huurwoningen zijn een mooie uitbreiding van de wijk Fascinatio én de gemeente Capelle.”

Wethouder Jannes van der Heide is ook blij met het project: “Dit is weer een mooie toevoeging in het aanbod in Capelle. Wij hebben de komende jaren de enorme opgave om voor onze inwoners die woningen te bouwen waar behoefte aan is. Mooi dat we dat samen met onze partners kunnen doen.”

Opleveren in 2025 en 2026

Als alles volgens de planning verloopt, zullen de eerste 66 woningen in het voorjaar van 2025 worden opgeleverd. De overige 95 appartementen zullen naar verwachting in het voorjaar van 2026 klaar zijn.

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Hallo!

    Wat word de huur van de sociale huur?

    Met vriendelijke groet,

    Gwendolyn Heuvelman

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen