vrijdag, juli 12, 2024

Winkelcentrum De Terp krijgt opknapbeurt: “uitstraling geven die het verdient”

Winkelcentrum De Terp krijgt een flinke opknapbeurt. Betrokken partijen hebben afgelopen maanden afspraken hierover gemaakt, maar ook over het dagelijks beheer en onderhoud om dit op peil te houden.

Al enige tijd is winkelcentrum De Terp, maar ook het omliggende gebied in de Diepenbuurt, toe aan een stevige opknapbeurt. Mede doordat meerdere partijen betrokken zijn en er soms onduidelijkheid bestond over wie waarvoor precies verantwoordelijk is, is dit uitgebleven. Nu hebben deze partijen afspraken gemaakt en heeft de gemeente geld vrijgemaakt voor de renovatie.

“We zijn heel blij dat deze ingewikkelde puzzel van verantwoordelijkheden is gelegd”, legt Nancy Smulders van Havensteder uit. “Het onderhoud wordt nu door één partij georganiseerd, namelijk Zomer VvE Beheer, en dat maakt het voor iedereen overzichtelijk. We geloven dat deze ontwikkeling de komende jaren een verschil gaat maken voor alle bewoners en bezoekers van De Terp.”

Ook wethouder Eric Faassen (Economie) is blij met de aanpak: “Om het drukbezochte wijkwinkelcentrum de uitstraling te geven die het verdient, hebben we in december de gemeenteraad gevraagd extra geld beschikbaar te stellen om de openbare ruimte van het wijkwinkelcentrum De Terp verder op te knappen. Met dat geld kunnen we aan de gang met het dagelijks onderhoud, zoals bijvoorbeeld de bekabeling van de verlichting en een schilderbeurt voor de muren van de parkeergarage, maar ook met het meerjarig onderhoud.”

Artikel gaat verder onder foto
De eerste stappen om het winkelcentrum op te knappen zijn al gezet (Foto door Jan Kok)
Eerste stappen gezet

Afgelopen jaar zijn de eerste stappen al gezet. Zo is bijvoorbeeld de verlichting in de parkeergarage bij het winkelcentrum vervangen en is schilderwerk verricht. Komende tijd zal de openbare ruimte in en rondom winkelcentrum De Terp verder worden opgeknapt. Zo worden loopgedeelten rondom de woningen (op het dak van de parkeergarage) vervangen, maar zal ook de buurt zelf worden opgefleurd met vergroening, bloemen- en plantenbakken.

Naast het onderhoud, wordt er ook gewerkt aan de leefbaarheid en veiligheid van de Diepenbuurt, zo laat de gemeente weten. Er wordt gestimuleerd dat wijkbewoners elkaar beter gaan kennen. Zo wordt er een Vebindingskamer opgezet waar zij elkaar kunnen ontmoeten, en bewonersavonden en andere activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen