vrijdag, juli 12, 2024

Koningsdag 2024: Wat kun je vandaag gaan doen?

Op Koningsdag staat Capelle traditiegetrouw bol van activiteiten voor jong en oud. Koekhappen, lawaaioptochten, een kermis en natuurlijk de verschillende kleedjesmarkten zijn weer opgetuigd. Hieronder vind je een volledig overzicht van alle activiteiten in Capelle aan den IJssel.


Buurthuis Capelle-West, Willem Barentszstraat 07.45 – 12.00 uur

Vanaf 07.45 uur tot 8.45 uur kunnen kinderen geschminkt worden. Daarna barst het feest los met vanaf 09.00 uur tot 09.45 uur een lawaaioptocht. Deze optocht wordt op versierde fietsen begeleid door een band. Na de optocht worden er prijsjes uitgedeeld voor de best versierde fietsen en tofste outfits.


Capelle-Centrum 09.00 – 17.00 uur

Braderie, kinderkleedjesmarkt en kermis

Rondom de metro worden er tal van activiteiten georganiseerd. Op het Amnestyplein start rond 09.00 uur de braderie, er staan foodtrucks en meer dan 60 kramen met nieuwe en tweedehandsspulletjes. Je kan hier tot 17.00 uur terecht.

Ook de kinderkleedjesmarkt wordt hier gehouden. Deze vind je terug rondom de metrobaan. Hier mogen alleen kinderen met hun spulletjes staan. Uiteraard is ook de kermis geopend.

Straatartiesten

Rondom de braderie kan je tal van verschillende straatartiesten tegen het lijf lopen. Mickey en Mini Mouse zijn van de partij, maar ook Paw Patrol, Dora en Pinokkio zijn aanwezig. Kinderen kunnen een stoere glittertattoo laten zetten en je kan op de foto met leuke figuren.

Muziek

Vanaf 10.00 uur verzorgen verschillende artiesten op het Amnestyplein weer de muziek: Van Nederlands- en Engelstalige gitaarrock en  M.O.K. The One Man Band.


Lijstersingel 10.00 – 17.00 uur

Hou je van oud-hollandse spelletjes? Dan kun je je lol op aan de Lijstersingel. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee aan spelletjes zoals koekhappen, eitje lopen, zaklopen en blikgooien. Gezinnen kunnen meedoen een wedstrijd zaklopen en daarmee een prijs winnen.

Voor de echte bikkels is er een klimmuur, een stormbaan, rodeo rijden en teamactiviteit om een vlot te bouwen.


Schollevaar (Grote veld Contrabas) 09.00 – 16.00

Rond 09.00 uur gaat speeltuin Rollebos open. De toegang is gratis en er is een springkussen. Ook kun je een lekker broodje hamburger scoren. Bij aankoop van koffie of thee krijg je een gratis plakje cake.

Voor de 39e keer wordt ook het Oranjefeest in Schollevaar door de Buurtgroep georganiseerd. Deze wordt gehouden op het grote veld bij de basisschool de Contrabas. Er is een braderie, een vrijmarkt voor kinderen en heel veel muziek. De muziek wordt afgetrapt om 10.00 uur door The Elevarttos uit Capelle en wordt afgesloten door Tributeband Rory Gallagher.

De activiteiten duren tot 16.00 uur.


Sporthal Schenkel 13.00 – 18.00

Bij de sporthal wordt door VAAC (vereniging Antilianen en Arubanen Capelle aan den IJssel) een Koningsdag voor kinderen georganiseerd. Er is een springkussen, kidsbingo, spelletjes en een quiz over het koningshuis. Je kan jezelf ook lekker volproppen met poffertjes en een suikerspin.


Oude Plaats 15.00 – 17.00

Op de Oude Plaats nodigt buurtgroep Plantsoen Oude Plaats Capellenaren uit voor een spelletjesmiddag. Om 15.00 uur is er voor kinderen koekhappen, een eierrace, spijkerpoepen en een skippybalwedstrijd. Om 16.00 uur kun je trouwtrekken en eiergooien. Wie houdt hem heel en wie gooit hem het verst?


Weerbericht?

Hou vandaag rekening met mogelijk regen tijdens de activiteiten. Als het een beetje meezit wordt het vanaf 11.00 uur droog met hier en daar nog wat kans op motregen.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen