vrijdag, juli 12, 2024

Straat vernoemt naar oud-burgemeester Ries Jansen

Oud-burgemeester Ries Jansen krijgt een straat naar zich vernoemd. Vandaag kreeg de voormalig burgervader zijn straatnaambord uit handen van huidig burgemeester Jan Luteijn.

Ries Jansen was burgemeester van Krimpen aan den IJssel vanaf 1988. In maart 2010 kondigde hij zijn vertrek aan, omdat hij op 66-jarige leeftijd met pensioen wilde gaan. Tijdens een raadsvergadering in juni van dat jaar besloot de gemeenteraad om een straat naar de vertrekkend burgemeester te vernoemen.

Op de locatie waar scheepswerf Van Duijvendijk lag gelegen, wordt een appartementencomplex met vier woongebouwen gerealiseerd. Dit complex komt te liggen aan een kade en kijkt uit over de Hollandsche IJssel. Ries Jansen krijgt de kade naar zich vernoemd. Deze zal de ‘Burgemeester Jansenkade’ worden genoemd, zodra deze wordt opgeleverd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen