vrijdag, juli 12, 2024

Capelse Handhavers controleren voortaan ook op lichte verkeersovertredingen

Vanaf 1 mei krijgen handhavers in Capelle aan den IJssel extra bevoegdheden. Ze mogen dan ook bekeuren voor een aantal lichte verkeersovertredingen. “Handhaving op deze overtredingen helpt Capelle verkeersveiliger te maken”, aldus de wethouder.

Handhavers zijn buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Ze zijn in dienst van de gemeente en zien toe op de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente, maar dus ook dat mensen zich aan de regels houden. Boa’s mogen daarom iemands identiteit controleren, boetes uitschrijven en zelfs mensen aanhouden.

In tegenstelling tot de Politie hebben boa’s een specifieke opsporingsbevoegdheid, dus hun bevoegdheden zijn beperkter. Vanaf 1 mei krijgen de Capelse handhavers extra bevoegdheden. Dan mogen ze ook controleren op fietsverlichting, door rood lopen of fietsen, en het gebruiken van een telefoon op de fiets.

“Hier relatief veel overtredingen”

Wethouder Eric Faassen (Integrale Veiligheid) is blij met de extra bevoegdheden: “Onze handhavers zijn de gastheren en -vrouwen van de stad. Ze leggen mensen uit waarom er bepaalde regels zijn en zorgen er zoveel mogelijk voor dat mensen zich aan de regels houden. En als het echt nodig is, mag de handhaver een overtreder beboeten. De uitbreiding van bevoegdheden met de (lichte) verkeersovertreding is een goede aanvulling, omdat we hier relatief veel overtredingen zien. Handhaving op deze overtredingen helpt Capelle verkeersveiliger te maken.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen