vrijdag, juli 12, 2024

Zoektocht naar nieuwe burgemeester: welke eigenschappen moet die hebben?

Krimpen aan den IJssel zoekt een nieuwe burgemeester. Na het vertrek van Martijn Vroom is Jan Luteijn waarnemend burgemeester geworden. De zoektocht naar een opvolger gaat verder. Inwoners worden nu gevraagd om mee te denken over welke eigenschappen die moet hebben.

Vorig jaar verruilde Martijn Vroom Krimpen aan den IJssel voor Leidschendam-Voorburg en werd op 6 maart 2023 beëdigd als burgemeester. Terwijl de zoektocht naar een opvolger werd gestart, werd Jan Luteijn aangesteld als waarnemend burgemeester.

Profielschets

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester is een maandenlang proces. De volgende stap is nu het opstellen van een profielschets: welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester hebben en welke daarvan wegen zwaarder? Het opstellen hiervan gebeurt met inbreng van inwoners. De Krimpenaren en Krimpense organisaties worden daarom nu om hun mening gevraagd.

Tot en met 15 mei worden Krimpenaren en Krimpense organisaties gevraagd om mee te denken over de profielschets. Er is een vragenlijst beschikbaar die online en op papier kan worden ingevuld.

De online vragenlijst is te vinden via krimpenaandenijssel.nl/nieuweburgemeester. Ook hangen er posters verspreid door het dorp met daarop een QR-code die naar de vragenlijst leidt. Op verschillende plekken in het dorp is de vragenlijst op papier te vinden. Inleveren van de papieren vragenlijst kan op het raadhuis, in het Gezondheidscentrum en De Tuyter.

Vervolg

Nadat alle vragenlijsten zijn verzameld, stelt de gemeenteraad een uiteindelijk profielschets op. Deze wordt op woensdag 26 juni overgedragen aan de commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Daarna wordt de vacature opengesteld en kan iedereen die wil, solliciteren.

Uiteindelijk kiest de gemeenteraad de uiteindelijke burgemeester. Naar verwachting wordt deze in januari 2025 geïnstalleerd en beëdigd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen