vrijdag, juli 12, 2024

Ophalen reisdocument, rijbewijs of parkeerkaart voortaan zonder afspraak

Het is voortaan mogelijk om zonder afspraak een paspoort, ID-kaart, rijbewijs of parkeerkaart op te halen. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt. Hiermee wordt geprobeerd de drukte tegen te gaan.

De wachttijden voor het aanvragen van een nieuw paspoort, ID-kaart en rijbewijs lopen nog steeds op. Dit zorgt ook voor extra drukte bij de andere diensten van het loket Burgerzaken bij de gemeente.

Het is met name dit jaar drukker met de aanvragen. En dat heeft een reden: “Eén van de redenen hiervan is dat het 10 jaar geleden is dat men voor het eerst een paspoort [met een geldigheidsduur] voor 10 jaar kon aanschaffen”, zo legt de gemeente uit. “We verwachten hierdoor meer aanvragen dan de vorige jaren.”

Ophalen zonder afspraak

Om de drukte tegen te gaan, heeft de gemeente het mogelijk gemaakt om deze documenten zonder afspraak op te kunnen halen. Nadat een paspoort, ID-kaart, rijbewijs of parkeerkaart is aangevraagd, kan je na zes werkdagen binnenlopen in het gemeentehuis om het document op te halen.

Het ophalen gebeurt uiteraard tijdens openingstijden. Je kunt alleen persoonlijk de documenten ophalen. Ook kinderen moeten aanwezig zijn als zij hun document komen ophalen.

Nieuw document tijdig aanvragen

Voor het aanvragen van een document moet nog wel een afspraak gemaakt worden. Dit gebeurt via de website van de gemeente. Vanwege de aanhoudende drukte bij de aanvragen, raadt de gemeente aan om op tijd dit te doen: “Heeft u plannen voor de mei- of zomervakantie? Zorg ervoor dat u op tijd een afspraak maakt voor het maken van een paspoort of identiteitskaart.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen