woensdag, juli 24, 2024

De Blinkert staat centraal in jaarlijkse fototentoonstelling in Dief- en Duifhuisje

De jaarlijkse fototentoonstelling in het Dief- en Duifhuisje heeft dit jaar het thema ‘de Blinkert’. Ook zijn de verhalende wandelingen weer terug van weggeweest.

Ieder jaar is in het historische Dief- en Duifhuisje een fototentoonstelling te zien, opgezet door de Historische Vereniging Capelle (HVC). Dit jaar is historisch fotomateriaal van de Blinkert te bezichtigen.

Historie van de Blinkert

In oorsprong was de Blinkert een openluchtzwembad met een grote ligwei. Op mooie dagen was het er erg druk. Vele jongens en meisjes van toen hebben er mooie zomerdagen doorgebracht. Menige kalverliefde is er ontstaan en in water opgegaan.

Daarna kwam er – na veel politieke discussie – een overdekt zwembad.
De Blinkert werd het eerste overdekte golfslagbad van een niet-groot concern, met een apart deel voor wedstrijden en voor doelgroep-programma’s. Er zijn heel wat activiteiten georganiseerd totdat het zwembad uiteindelijk de deuren sloot.

Tentoonstelling

De tentoonstelling schetst een beeld van de vele activiteiten in en om de Blinkert door de jaren heen. De tentoonstelling is tot en met oktober elke tweede zaterdag van de maand geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Daarnaast kan iedereen vanaf 14.00 uur deelnemen aan de begeleide verhalende wandeling in de omgeving met als thema het Slotpark.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 20 april geopend. Overigens is de tentoonstelling op zaterdag 13 april al te bewonderen, voor wie deze graag wil bezoeken.

Boekje

Voor geïnteresseerden is er ook een boekje te koop waarin alle foto’s zijn opgenomen. Deze is te koop voor €7,-. Leden van de HVC betalen €6,-.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen