vrijdag, juli 12, 2024

Verkeersdrukte verwacht tijdens weekend Koningsdag

Van vrijdagavond 26 tot maandagochtend 29 april is een deel van de A16 afgesloten. De gemeente waarschuwt voor verkeersdrukte op Capelse wegen en adviseert inwoners om dat weekend de auto te laten staan.

Rijkswaterstaat renoveert of vervangt komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Het viaduct van de A16 over de Hoofdweg is één van de projecten. Dit project zal naar verwachting in september 2025 zijn afgerond.

De A16 wordt tijdelijk verlegd, zodat verkeer tijdens het vervangen kan doorrijden. Hiervoor wordt de snelweg tijdelijk afgesloten tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen. In tegengestelde richting blijft de A16 open. De afsluiting is van vrijdagavond 26 april 22.00 uur tot maandagochtend 29 april 05.00 uur. Ook de Hoofdweg onder het viaduct is vanaf dat moment voor langere tijd afgesloten.

Drukker op Capelse wegen

In het weekend van 27 en 28 april zal de gedeeltelijke afsluiting van A16 ook gevolgen hebben voor de Capelse wegen. Hoewel verkeer op de snelweg wordt omgeleid via de Beneluxtunnel, wordt verwacht dat er ook veel verkeer gebruik zal maken van de Abram van Rijckevorselweg, Kanaalweg en Capelseweg.

De gemeente adviseert gedurende het weekend – indien mogelijk – zoveel mogelijk de auto te laten staan: “Reis zoveel mogelijk met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer.” Houd daarnaast ook rekening met uitstapjes in de regio. De A13 zal tijdens het weekend namelijk ook afgesloten zijn vanuit Den Haag in de richting van Rotterdam. Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen