vrijdag, juli 12, 2024

Omgeving Ravelstraat niet langer veiligheidsrisicogebied

De Ravelstraat en omliggende straten zijn niet langer meer een veiligheidsrisicogebied. ‘De risicodreiging is sterk verminderd’, zo laat de gemeente weten. 

Begin dit jaar waren er drie explosies bij een woning aan de Ravelstraat. Deze ontploffingen staan in verband met een reeks geweldsincidenten in zowel Rotterdam als Den Haag.

De gemeente nam verschillende maatregelen om nieuwe aanslagen te voorkomen zoals cameratoezicht. Eind februari zag burgemeester Cor Lamers geen andere optie om een deel van de wijk aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dit gaf de Politie bevoegdheid om iedereen in het gebied preventief te fouilleren. “De intimiderende explosies in de Ravelstraat hebben grote impact gehad op de bewoners. Maatregelen waren echt nodig”, zo licht Lamers toe.

Artikel gaat verder onder foto
Bij de woning aan de Ravelstraat is een krater zichtbaar van een explosie
Dreiging afgenomen

Inmiddels is het veiligheidsrisicogebied opgeheven. De burgemeester geeft aan dat de genomen maatregelen het gewenste effect hebben gehad: “Na een periode van rust en overleg met de politie en het Openbaar Ministerie is vastgesteld dat de dreiging is afgenomen. Daarom is het veiligheidsrisicogebied op 8 april opgeheven en zal er niet langer preventief worden gefouilleerd.”

Extra toezicht blijft

Niet alle maatregelen zijn voorbij. Zo blijft de woning nog gesloten en blijft het cameratoezicht voorlopig nog in de straat. Ook zullen Politie en Handhaving actief en zichtbaar in de wijk aanwezig blijven. Ook bewoners worden gevraagd om verdachte situaties te blijven melden via Politie, de gemeente of Meld Misdaad Anoniem.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen